Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΑΣΗΣ

Στις 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος πανελλαδική διαδικασία που αποφάσισε τη συγκρότηση Τάσης συμβολής στην κομμουνιστική επαναθεμελίωση, από μέλη του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, με βάση την πρόταση που είχε κατατεθεί στις οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ και στη δημόσια συζήτηση.

Στη συζήτηση τέθηκαν προβληματισμοί και ζητήματα εμπλουτισμού του κειμένου της ιδρυτικής διακήρυξης της τάσης, καθώς και σκέψεις και συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνολική πολιτική παρέμβαση και τη δράση στο εργατικό κίνημα, το νεολαιίστικο κίνημα, το φοιτητικό κίνημα, το αντιπολεμικό κίνημα, τα κινήματα πόλης, το μέτωπο των λαϊκών ελευθεριών, κ.ά.. Αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η κατάθεση της λογικής και της διακήρυξης της τάσης ως πρόταση στη διαδικασία προς το συνέδριο του ΝΑΡ, για μια πραγματικά ενιαία και ουσιαστική συζήτηση που θα εμπλέκει ενεργά όλους τους σφους και τις ΟΒ, πέρα από τις γνωστές μεθόδους της αντιπαράθεσης στελεχών στα πλαίσια των οργάνων ή της επιτροπής θέσεων, και της τυπικής επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων. Για μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση με πολιτικές θέσεις και απόψεις, για την υπέρβαση των κλειστών «φραξιών», για τη συρρίκνωση του χώρου της ανάθεσης και της παθητικότητας, της παραπολιτικής και άλλων νοσηρών φαινομένων.

  • Η διεξαγωγή διαλόγου για την ουσιαστική συνδιαμόρφωση της ιδρυτικής διακήρυξης και της πρότασης απάντησης του εργατικού κινήματος στην κρίση, πρώτα από όλα στις οργανώσεις βάσης του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, αλλά και ευρύτερα στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

  • Το κάλεσμα, για αυτό το σκοπό, σε ανοιχτές συσκέψεις και εκδηλώσεις σε πόλεις και γειτονιές με θέμα τη διακήρυξη, τη σύγχρονη επαναστατική εργατική πολιτική και την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου τύπου μετώπου σε περιεχόμενο και μορφή: ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα εδράζεται στο πολύμορφο δυναμικό των πρωτοβουλιών της βάσης των εργαζομένων και των αγωνιστών, και θα επιχειρεί με αμεσοδημοκρατικές συνελευσιακές διαδικασίες μια ανώτερη πολιτική ενοποίηση (μέσα στην πολυμορφία), με κέντρο την πολιτική μάχη για επαναστατική απάντηση στην κρίση και όχι με όρους «ενότητας» ή «σεχταρισμού» γύρω από -εκλογικές κατά βάση- καταγραφές.

  • Η κατάληξη των συσκέψεων σε νέα ανοιχτή πανελλαδική διαδικασία στα μέσα Μαρτίου, που θα συγκεντρώσει τις γνώμες και τις παρατηρήσεις όλων και θα καταλήξει στη διακήρυξη και την ανάπτυξη της πολιτικής πρότασης της τάσης.

  • Η δημιουργία blog που θα συμβάλει σε αυτό το διάλογο και συνολικά στην πολιτική-θεωρητική αναζήτηση και κινηματική παρέμβαση. To blog με διεύθυνση http://tashepanathemeliosh.blogspot.com έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και θα πάρει πιο ολοκληρωμένη μορφή τις επόμενες μέρες.

Καλούμε όλους τους σφους και ταυτόχρονα όλους τους αγωνιστές που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και αναζητούν σύγχρονες επαναστατικές απαντήσεις να συμβάλουν αποφασιστικά στο άνοιγμα της πιο δημιουργικής, ισότιμης και με όρους πραγματικής εργατικής δημοκρατίας συζήτησης και δράσης.

Για μια ακόμα φορά καλούμε το Γραφείο της Π.Ε. και τη συντακτική επιτροπή του ΠΡΙΝ, που προχώρησαν στην πρωτοφανή απαγόρευση της δημοσίευσης του κειμένου της τάσης, να εγκαταλείψουν τις οργανωτικές μεθόδους αντιμετώπισης των πολιτικών απόψεων, να δημοσιεύσουν το κείμενο της τάσης και να στραφούν στην πολιτική συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και κυρίως για τη συμβολή στις κοινωνικές αναμετρήσεις που έρχονται.

 

Τάση συμβολής στην κομμουνιστική επαναθεμελίωση
Μέλη του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου